Idėjos pietums karštomis vasaros dienomis
Karštomis vasaros dienomis rasti skanų receptą sunku: šiuo laikotarpiu dažnai sumažėja apetitas, tačiau pasirūpinti savo organizmu vis tiek yra būtina. Karštojo metų laiko meniu dažniausiai diktuoja temperatūra, organizmo poreikiai ir žinoma, IKI akcijų leidiniai.
Dalinamės dviem gardžiais receptais, kurie atgaivins ir suteiks daugiau sotumo.
- Viduržemio jūros regiono salotos
Gaivios ir skanios, pilnos vitaminų bei skaidulų salotos!
Ingredientai:
- 200 g kynvos (bolivinės balandos) kruopų
- 400 ml vandens
- 1 kubeliais supjaustytas agurkas
- 2 vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti kubeliais
- 1 smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas
- 100 g alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais
- 200 g sutrupinto fetos sūrio
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 citrinos sultys
- 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno acto
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežios petražolės, susmulkintos (papuošimui)
Pomidorus, agurkus, paprikas galite keisti kitais mėgstamais produktais. Tai ypač naudinga piniginei, jeigu IKI akcijų leidiniai siūlo nuolaidas konkrečioms daržovėms!
Kruopas nuplaukite po šaltu vandeniu. Puode užvirinkite 400 ml vandens, į vandenį suberkite bolivinės balandos kruopas. Uždenkite puodą ir virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių.
Leiskite kruopoms atvėsti iki kambario temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais supjaustytą agurką, pomidorus, raudonąjį svogūną, alyvuoges ir fetos sūrį. Suberkite atvėsusias kruopas.
Sumaišykite padažą: pilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, raudonojo vyno actą, druską ir pipirus. Dėkite padažą ant salotų ir išmaišykite. Prieš patiekdami papuoškite šviežiomis petražolėmis.
- Atšaldyta avokadų ir agurkų sriuba
Puiki žalia alternatyva tradiciniams šaltibarščiams!
Ingredientai:
- 2 prinokę avokadai, nulupti ir be kauliukų
- 1 didelis agurkas, nuluptas ir supjaustytas
- 1 smulkinta česnako skiltelė
- 500 ml šalto daržovių sultinio
- 200 ml paprasto graikiško jogurto
- 1 laimo sultys
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių mėtų lapelių papuošti
Sumaišykite avokadus, agurkus, česnaką, daržovių sultinį, graikišką jogurtą, laimo sultis, druską ir pipirus.
Sumaišykite iki vientisos kreminės masės. Jei reikia, pakoreguokite prieskonius, pridėdami daugiau druskos ir pipirų. Prieš patiekdami sriubą atšaldykite šaldytuve bent 1 valandą. Patiekite papuošę šviežių mėtų lapeliais.